Stap voorzichtig uit de buurt van het door de schoorsteen geveegde druipwater om te voorkomen dat uw druipsel overal in het kookgebied terechtkomt en om u een veiligere kookomgeving te bieden.
Stap 8- Verwijder de grills van het fornuis voordat u de oven of het deksel vervangt:
Wanneer u de oven of het deksel van een propaanfornuis vervangt, moet u extra voorzichtig zijn om de verbruikte grillroosters of het druipende water te verwijderen voordat u begint. Sommige grills zijn zo vies dat het uitgieten van de vetplas op het fornuis nadat het een tijdje heeft gekookt, rommelig kan zijn. Onthoud ook dat fornuizen altijd heet zijn, dus u kunt altijd een hoed en beschermende kleding gebruiken wanneer u een grill uit de oven haalt.
Sommige fornuizen zijn uitgerust met een ventilatieopening aan de bovenkant, "barbecue" of "frituren" over de bovenkant van de grill. Deze grills zijn speciaal ontworpen om te draaien of te bewegen tijdens het koken, en ze blijven niet aan de bodem plakken zoals een typische standaard gaar grill.
Een ander ding om te onthouden is dat propaangrills sneller opwarmen dan andere soorten grills. Als de grill een tijdje niet wordt gebruikt, begint de vloeistof in de propaantank te verdampen en kan de kachel brandgevaarlijk blijken te zijn als deze niet wordt beschermd.
Gebruik voor de beste resultaten nooit een gasbarbecue of een houtskoolbarbecue boven een propaanbarbecue of een roker, en gebruik nooit een roker met een gasbarbecue. Als u twijfelt over het gebruik van een rookoven, is het raadzaam een ​​houtskoolgrill te gebruiken of een rookoven die speciaal is ontworpen om te barbecueën.
Stap 9- Voor roestvrijstalen grills, vooral met betrekking tot de terrasgrill, mag u NOOIT hard vet of benzine op de grill gebruiken. Sommigen zullen misschien zeggen dat je een "groentegrill" nodig hebt, maar de beste manier om dit te doen, is door je vlees op een gasgrill of houtskoolgrill te koken, en dan je roestvrijstalen grill alleen te gebruiken als je het goed gaar wilt hebben.
Stap 10- Voor gietijzeren grills, vergeet niet om de grill altijd met de hand te wassen. Het kan echter raadzaam zijn om het naar een vaatwasser te brengen, omdat u pannen, glazen of andere voorwerpen op de grill kunt wassen.
Denk er altijd aan om opgehoopt vuil te verwijderen voordat u de grill schoonmaakt. Glas en andere materialen kunnen niet in de vaatwasser en ook niet in water. Misschien wilt u de grill laten weken en in een ventilator plaatsen om de lucht te laten stromen terwijl u hem schoonmaakt.
Het gebruik van een vetpotlood of het vetpotlood van iemand anders is meestal de beste manier om eventuele aanslag op de grill te verwijderen. U kunt ook tandpasta gebruiken, maar zorg ervoor dat u een kleine hoeveelheid gebruikt om het systeem niet te overbelasten. Gun uzelf de luxe om te ontspannen na een lange dag hard werken.
Sommigen zijn begonnen met het bouwen van ondergrondse "grills" of tunnelsystemen om hun grills of andere voorzieningen op te slaan. Deze systemen bevatten vaak roestvrijstalen kabellijnen en powerboxen.
Stap 11- Voor houten grills wil je misschien ook een nepvoet gebruiken om de grill en het hout op de grond te krijgen, aangezien je erop staat. Houten grills zijn gemakkelijker te gebruiken dan gietijzeren grills en hebben meestal de voorkeur boven propaan- of houtskoolgrills, simpelweg vanwege het gebruiksgemak.
Stap 12- Voor roestvrijstalen gasbarbecues heb je ook een "smaakmaker" of "schotel" nodig. Deze stukken zijn vrijwel identiek aan de dijk die wordt gebruikt op multifunctionele gebruiksvoorwerpen. Je kunt er misschien zelfs mee wegkomen om gewoon als een normale grill te functioneren, maar ik zou de natuur niet te veel willen verleiden.
Grillen kan urenlang plezier zijn. Met een paar tips moet je elke keer weer een lekkere maaltijd voor jezelf kunnen bereiden.